Datum objave: 2023-11-15

Inter Cars i Motul u Tesliću organizovali tehnički trening o uljima i aditivima

Fokus tehničke specijalizacije je bio na boljem razumijevanju važnosti odabira pravilnog ulja za vozilo.

Inter Cars BiH je u saradnji sa partnerom Motul u Tesliću organizovao tehnički trening za partnere iz Banja Luke i okolnih mjesta. Ovaj specijalizovani trening bio je fokusiran na auto ulja, aditive i rashladne tečnosti i pružio je dragocjene informacije o njihovoj primjeni. Na ovom edukativnom događaju prisustvovalo je više od 40 poslovnih partnera koji su imali priliku proširiti svoje znanje i poboljšati tehničke vještine.

Tehnički koordinator, Christos Miltsakakis, koji je bio predavač na treningu, ima bogato iskustvo i stručnost u automobilskoj industriji. Njegova prisutnost doprinijela je visokom kvalitetu predavanja, pružajući učesnicima dublje razumijevanje Motul proizvoda i njihove optimalne primjene u različitim vozilima.

Jedan od ključnih benefita koje su kupci ostvarili kroz ovaj trening jeste bolje razumijevanje važnosti odabira pravilnog ulja za vozilo. Miltsakakis je podijelio stručne savjete o odabiru odgovarajućeg Motul ulja u skladu sa specifičnostima različitih motora i uslova vožnje, zatim diskutovao o različitim formulacijama rashladnih tečnosti, naglašavajući kako odabrani proizvodi mogu utjecati na efikasnost hlađenja, zaštitu od korozije i opštu dugovječnost motora. Također, učesnici su stekli uvid u najnovije tehnologije i inovacije koje Motul implementira u svoje proizvode kako bi obezbijedio maksimalnu zaštitu i performanse motora.

Kroz ovu proširenu raspravu o aditivima i rashladnim tečnostima, partneri Inter Cars-a stekli su abecedu znanja o neophodnim dodacima koji doprinose očuvanju i poboljšanju performansi njihovih vozila. Motul tehnički trening omogućio je učesnicima da razumiju proizvode i tehnologije koje Motul nudi, čime su unaprijedili svoje tehničko znanje i sposobnosti u održavanju vozila. Ovaj sveobuhvatan pristup pružio je učesnicima dodatno znanje o važnosti održavanja i zaštite različitih sistema u vozilima.

Svi prisutni su dobili i certifikate povodom uspješno završene Motul obuke o motornim uljima, a nakon treninga je upriličeno zajedničko druženje uz hranu i piće.

Detaljan spisak poslovnica sa kontakt informacijama pronađite na sljedećem linku: Mapa poslovnica u BiH (intercars.ba)