INTER CARS S.A.

Inter Cars d.o.o. je podružnica jednog od najvećih europskih distributera rezervnih dijelova, guma, akumulatora i ostale opreme za putnička i teretna vozila te motocikle. U svojoj ponudi također ima alate i opremu za servisne radionice i dijelove za motocikle. Poslovanje matične kompanije Inter Cars S.A. započinje 1990. godine u Poljskoj. Već u 1991. godini, počinje saradnja sa nekim od najvećih proizvođača dijelova u Evropi, a krajem 1996.g. oformljena je i prodaja rezervnih dijelova za teretna vozila.

Od maja 2004. godine kompanija kotira na Varšavskoj berzi, a u julu 2007. potpisuje sporazum o spajanju sa JC Auto - liderom u segmentu dijelova za japanske i korejske automobile. Zahvaljujući spajanju na poljskom i europskom automobilskom tržištu, uloga Inter Cars SA značajno je ojačana, a strateški cilj postaje zadržati vodeću poziciju u srednjoj i istočnoj Europi.

2014. godine kompanija Inter Cars S.A. dobija nagradu za firmu godine berze u Varšavi prema odabiru investitora ostvarujući prihod od 931 milijun EUR i neto dobit od 40 mln. €. Zadatak firme postaje i stvaranje najveće distributerske mreže za prodaju zamjenskih dijelova u Europskoj uniji i šire. Jako dobro razvijena logistika, distribucija i širok asortiman robe u ponudi su elementi koji izdvajaju Inter Cars S.A. od konkurencije.

Inter Cars SA trenutno ima 249 filijale u zemlji i 264 filijale u inostranstvu, uključujući Litvu, Letoniju, Ukrajinu, Mađarsku, Slovačku, Italiju, Estoniju, Moldaviju, Sloveniju, Rumuniju, Hrvatsku, Bugarsku, Češku, Bosnu i Hercegovinu i Grčku. Ponuda kompanije uključuje oko 2 miliona različitih rezervnih dijelova za putničke automobile i kamione, kao i rezervnih dijelova i pribora za prikolice, autobuse i poljoprivredne mašine. Bez obzira da li je automobil europske ili azijske marke, kupci na raspolaganju imaju čitav niz dijelova i veliki broj alata i opreme za radionice.

Od 2017. godine i BiH je dio velike Inter Cars porodice. Sa sjedištem u Sarajevu, na bosanskohercegovačkom tržištu uvodimo do sada najkvalitetniju i najbržu dostavu robe klijentima i partnerima.

VIZIJA I MISIJA GRUPACIJE

Vizija grupe je biti prepoznat kao najbolje preduzeće u automobilskoj industriji po pitanju kvalitete dijelova, usluga i brige za klijente. Cilj je zadržati vodeću poziciju u Srednjoistočnoj Europi i zauzeti vodeću poziciju u cijeloj Europi.

Misija je osigurati najkvalitetniju uslugu što se tiče distribucije rezervnih dijelova za vozila, industrijskih proizvoda i opreme za servisne radionice, osluškujući potrebe tržišta. Konstantnim razvojem i unaprjeđenjem podizati vrijednost za dioničare i potpuno zadovoljiti svoje klijente.

INTER CARS U BOSNI I HERCEGOVINI


Inter Cars poslovnice u Bosni i Hercegovini su izgrađene po najvišim standardima grupacije te zapošljavaju iskusne radnike, koji su prošli obuke kako bi i na naše tržište donijeli visoke standarde poslovanja grupacije. Svojim klijentima pored prodaje rezervnih dijelova iz naše ponude donosimo nova iskustva i nove principe rada. Prije svega, tu smo da kupovinu učinimo ugodnim iskustvom i isporučimo robu na vrijeme. U sklopu svake Inter Cars poslovnice nalazi se prodajni salon koji možete posjetiti i dobiti sve željene informacije.
Trenutno poslujemo u 13 poslovnica na lokacijama Sarajevo, Vogošća,  Živinice, Brčko, Bijeljina, Matuzići (Doboj Jug), Bihać,  Banja Luka, Mostar, Lukavac, Vogošća, Prijedor, Cazin i Stup čije kontakt podatke možete pogledati na našoj web stranici.

KARIJERA I RADNA MJESTA