Datum objave: 2024-03-15

Svjetski proizvođač komponenti za klima sisteme Nissens održao trening u BiH

Inter Cars za svoje partnere pripremio još jednu u nizu sjajnih edukacija vođenu od strane certificiranog trenera iz Bugarske

Inter Cars BiH je u saradnji sa partnerom Nissens organizovao tehnički trening za svoje partnere i prodajne predstavnike iz Bosne i Hercegovine. Trening je vodio Viktor Lissitchkov iz Bugarske koji je već 30 godina zaposlen u kompaniji Nissens.

Treningu koji je održan na bh. planini Vlašić su prisustvovali mehaničari i Inter Cars prodajno osoblje iz Bihaća, Banja Luke, Sarajeva i Mostara.


Tema treninga je bila pravilno održavanje klima sistema unutar vozila, problemi sa pritiskom i temperaturom te pregled pojedinačnih komponenti AC sistema. Kompanija Nissens već godinama ulaže sredstva u istraživanje i razvoj komponenti sistema za hlađenje motora i klime. Zanimljivo je da Nissens svoje proizvode na svjetsko tržište donosi već više od 95 godina.


Nakon održanog treninga, svi učesnici su imali priliku da se međusobno još bolje upoznaju te razmjene vlastita iskustva. Uz ugodnu večeru i druženje završen je još jedan trening koji je poslužio kao dodatna afirmacija svima te upoznavanje sa svjetkim trendovima i novitetima iz oblasti klimatizacije.

Više informacija o Nissens proizvodima možete dobiti kontaktiranjem vama najbliže Inter Cars poslovnice u Bosni i Hercegovini.