FAG

Već više od 120 godina ime FAG sinonim je za visokokvalitetne ležajeve točkova.

fag.jpg
Friedrich Fischer je 1883. godine u Njemačkoj napravio mašinu za brusenje, koji je prvi put omogućio izradu potpuno okrugle čelične kuglice s brušenjem.

To je jedan od razloga zašto se FAG dugo smatrao pionirom u tehnologiji ležajeva kotrljanja. FAG je dio obiteljske kompanije Schaeffler Group od 2003. godine, koji se smatra jednim od najvećih svjetskih dobavljača automobilskih i industrijskih proizvoda.

Više od 120 godina ime FAG je sinonim za visoku kvalitetu kugličnih ležajeva.

Zbog velike preciznosti i visoke kvalitete, FAG proizvodi se nalaze u prvoj ugradnji svih vodećih svjetskih proizvođača vozila. U istoj originalnoj kvaliteti, FAG isporučuje svoje proizvode i tržištu rezervnih dijelova.

Od daleke 1883. godine ime FAG je sinonim za „profesionalac za preciznu izradu ležajeva i glavčina“. Prilikom montaže ležaja kotača mehaničarska radionica može jednostavno profitirati od FAG-ovog know how-a.

Od 2005. godine asortiman ležaja kotača je prisutan u neovisnom tržištu rezervnih dijelova te je danas među najtraženijim proizvodima u mehaničarskim radionicama koje su prepoznale FAG kvalitetu i višegodišnje iskustvo. Također, dugovječnost i preciznost izrade proizvoda koju im prilikom montaže ležaja kotača pruža FAG, stvaraju dodatnu vrijednost cjelokupnom učinjenom poslu u radionici.

FAG se konstantno trudi unaprjeđivati svoje proizvode pa se tako u njihovim pakiranjima ležajeva i glavčina mogu naći i ostali nužno potrebni sitni dijelovi kao što su primjerice vijci i matice koji u potpunosti odgovaraju pojedinom vozilu, a točno taj detalj čini razliku kod montaže i pruža visoku kvalitetu kompletnog servisa za klijenta.

Konkretno, dodatnim sitnim dijelovima u pakiranjima FAG proizvoda se postiže sljedeće:

  • Sjedište ležaja u rukavcu kotača je time u potpunosti osigurano;
  • Predstezanje ležaja kotača ostaje konstantno osigurano nakon ugradnje;
  • Spriječeno je nepotrebno trošenje ležaja nakon ugradnje i eventualna reklamacija;
  • Osigurava se optimalna rotacija prilikom ekspolatacije ležaja kotača.
Ležaj ili glavčina kotača zajedno s priborom se u FAG-u uvijek smatra kao jedna jedinica ili „kit“ za ugradnju i na taj način predstavlja FAG-ov sigurnosni koncept kojem možete uvijek vjerovati.

Stručnjaci u FAG-ovim tvornicama su svjesni da je vrijeme novac i zato se u pakiranja njihovih proizvoda prilažu dodatne upute za ugradnju koje su uvijek dobrodošle ali i nužne, a uz pomoć njih mehaničar može brže i lakše doći do željenog cilja.

FAG WEB STRANICA