HENGST

Hengstov prioritet je proizvodnja filtera i sistema za podmazivanje za OE i OEM segment još od 1961. godine

hengst logo za web.png

Više od 50 godina iskustva u razvoju i proizvodnji za OE su direktan benefit za krajnjeg kupca, budući da su svi proizvodi koje Hengst daje u aftermarket apsolutno identični dijelovima koji se isporučuju proizvođačima automobila za fabričku ugradnju.

Razina kvalitete proizvoda i standarda proizvodnje je garantirana ISO i BER certifikatima: ISO 9001, ISO/TS 16949, ISO 14001, BER 1400/2002.

Zbog njegove preciznosti u izradi često ga nalazimo u visokim klasama automobila kao što su Bugatti, Porsche, Bentley, Mercedes Benz, BMW, Audi, kao i u većini teretnih vozila Man, Evobus, Volvo, Mercedes Benz, DAF, John Deer.

Hengst se smatra jednim od najpouzdanijih proizvođača filtera u automobilskoj industriji. Hengst filteri ulja ne propuštaju čestice veće od 10 mikrona, filteri kabine od 3 mikrona, filteri goriva od 2 mikrona.

Kod Mercedes-Benza su zastupljeni u ugradnji sa 100%. Kao jedan od najvećih proizvođača filtera posjeduju široku paletu proizvoda za sve vrste motornih vozila, od građevinskih mašina do putničkih i teretnih vozila.

Odlikuju se vrhunskom kvalitetom i stabilnošću prilikom eksploatacije, tako da su reklamacije ovih proizvoda skoro nepoznata pojava.

HENGST WEB STRANICA