KNORR-BREMSE

Knorr-Bremse je vodeći svjetski proizvođač kočionih i upravljačkih sistema za teretna vozila i opskrbljuje sve vodeće svjetske proizvođače komercijalnih vozila.

knorr.jpg
Osim cjelovitih kočionih sistema, njegova paleta proizvoda uključuje rješenja sistema za pomoć vozačima oko pogona snage kao i pripadajuće prateće usluge. Svojim proizvodnim, prodajnim i servisnim centrima zastupljeno je u preko 20 država svijeta.

Knorr Bremse grupacija, sa centralom u Minhenu, je vodeći svetski proizvođač kočnih sistema za komercijalna i šinska vozila. Više od 100 godina Knorr Bremse je sinonim za lidere u razvoju, proizvodnji i marketingu najnaprednijih kočionih sistema. Knorr Bremse snabdijeva svoje korisnike širom svijeta sa testiranim, standardizovanim sistemima prilagođenim potrebama svakog regiona. Shodno tome, ova kompanija je prisutna širom svijeta na 85 lokacija i 27 država.

Knorr-Bremse želi dati značajan doprinos većoj sigurnosti i efikasnosti na putevima i željeznicama - kako za putnike, tako i za prijevoz robe. Svaki dan. Po cijelom svijetu.

Kompanija je preko 110 godina slijedila jednu misiju: ​​učiniti mobilnost na cestama i željeznicama sigurnom, održivom i ekološki prihvatljivom. Danas je Knorr-Bremse Group sa sjedištem u Minhenu vodeći svjetski proizvođač kočionih sistema i vodeći dobavljač podsistema kritičnih za sigurnost željezničkih i komercijalnih vozila.

Temeljna transformacija mobilnosti otvara nove mogućnosti za Knorr-Bremse. Globalni megatrendovi poput urbanizacije, eko-efikasnosti, digitalizacije i automatizovane vožnje definiraju ove promjene. 

Uspjeh kroz globalnu stručnost

Oko 29.000 zaposlenih svu svoju stručnost i strast posvećuju  kupcima i partnerima - na preko 100 lokacija u više od 30 zemalja širom svijeta. U 2019. godini Grupa je sa svoja dva odjeljenja ostvarila prodaju od 6,9 milijardi EUR. I dalje svakodnevno rade na održavanju svoje pozicije jedne od najuspješnijih industrijskih grupa u Njemačkoj.

Divizija za sisteme šinskih vozila

U diviziji sistemi šinskih vozila opremaju se vozila za masovni tranzit kao što su metro i laka šinska vozila, kao i teretni vozovi, lokomotive, dugotrajni putnički vozovi i brzi vozovi, sa vrlo naprednim proizvodima. Zajedno sa kočionim sistemima to uključuje inteligentne ulazne sisteme, HVAC sisteme, pomoćne sisteme napajanja, kontrolne komponente i sisteme brisača vjetrobranskog stakla, vrata zaslona platforme, trenje, sisteme za pomoć vozaču, električnu vučnu opremu i kontrolnu tehnologiju.

Divizija za komercijalna vozila

Divizija za komercijalna vozila nudi svojim kupcima kočione sisteme za kamione, autobuse, prikolice i poljoprivredne mašine. U sektoru sistema šasija, Knorr-Bremse je vodeća grupa u elektroničkom upravljanju, asistenciji vozaču i sistemima za dovod zraka. Ostala polja proizvoda uključuju sisteme upravljanja, sisteme povezane sa pogonskim sklopom i prigušivače torzijskih vibracija za dizel motore.

Sinergije u portfoliju proizvoda

Umrežena sistemska rješenja za šinska i komercijalna vozila zasnivaju se na zajedničkim osnovnim tehnologijama, vrstama komponenata i materijalima. Knorr-Bremse koristi široki spektar patenata, sveobuhvatne istraživačke aktivnosti i veliko iskustvo. Kao rezultat, imaju dalekosežne mogućnosti za transfer tehnologije i inovacija, sinergiju troškova i ekonomiju obima.

WEB STRANICA KNORR-BREMSE