NGK

Japanska firma NGK je svjetski lider u proizvodnji svjećica, dok je NTK brand je vodeći u asortimanu lambda senzora.

NGK-NTK proizvode koriste izvorni proizvođači vozila kao što su Alfa Romeo, Alpina, AMG Mercedes, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Daewoo, DaimlerChrysler, Ferrari, Fiat, Ford, General Motors, Jaguar, Kia, Lancia, Lotus , Maserati, Peugeot, Rolls-Royce, Saab, Seat, Škoda, VW, Volvo, te gotovo sve marke japanskih automobila.

NGK je dio porodice SparPlugs.com, a roditeljska im je kompanija Monarch Products, Inc.

Radi se o jednom od najstarijih i najvećih američkih distributera najrazličitije opreme, kako za vozila tako i za industriju, domaćinstva, brodove, uređivanje travnjaka pa čak i rekreaciju.

Što se automobila tiče, kompanija je najviše fokusirana na distribuciju najrazličitijih svjećica za vozila. Imaju veoma organiziranu internetsku trgovinu te je moguća pretraga dijelova po modelu automobila i godini proizvodnje.

Također, nude 100 posto sigurnu kupovinu, odnosno povrat novca u slučaju ako kupac nije zadovoljan te stalno otvoren telefon za kupce. Uz ovo imaju i svoj mali centar za podučavanje u sklopu internetske trgovine, u kojem se mogu pročitati iskustva kupaca te o garancijama na proizvode, ali se mogu dobiti razne pogodnosti prilikom kupovine.

U poslu sa svječicama NGK je još od davne 1969. godine te je ovo tradicija koja je garancija kvalitete. Svjećice su veoma važna stavka u svakom vozilu jer daju onu početnu iskru zahvaljujuči kojoj cijeli sistem započinje s radom i omogućuje nam ugodnu i dobru vožnju. NGK svjećice garant su paljenja bez muke.

Specijalizirana u području paljenja i senzorske tehnologije, NGK isporučuje svoje proizvode u originalnoj opremi i aftermarketu širom svijeta.

Njihov portfolij proizvoda uključuje grijače, svjećice, bobine, dijelove paljenja pod markom NGK Ignition Parts, i mjerače protoka zraka, senzore pritiska, lambda sonde, senzore temperature ispušnih plinova pod markom NTK Vehicle Electronics.

Kompanija upravlja proizvodnim pogonima i prodajnim organizacijama širom svijeta. S ukupno 13.000 zaposlenika, ostvaruje godišnji promet od oko 2,7 milijardi eura. NGK je zastupljen na svim kontinentima i ima 43 kompanije, 24 proizvodna pogona i 5 tehničkih centara.

WEB STRANICA