NRF

NRF je od 1927. godine jedna od vodećih međunarodnih kompanija na polju proizvodnje hladnjaka za automobilski, pomorski, željeznički i industrijski sektor.

NRF LOGO sa bijelom pozadinom.png
Poznati su po kvalitetnim hladnjacima, ali izrađuju i klima uređaje i druge rashladne sisteme za mašine. Nude širok izbor od čak 8000 proizvoda. Ovaj broj, međutim, raste jer neprestano dodaju nove proizvode.

NRF je poznat po proizvodnji visokokvalitetnih radijatora ali proizvodi i isporučuje širok spektar automobilskog asortimana za hlađenje motora i klima uređaje. Kompanija ima proizvodni program od preko 8.000 proizvoda namjenjenih za aftermarket, koji se neprestano širi.

U protekle 4 godine NRF je udvostručio svoj volumen na aftermarketu, a da bi se olakšao ovaj rast oni šire skladišne kapacitete i investiraju u distributivne lance. Pored 8 fabrika NRF ima 19 strateški postavljenih skladišta širom svijeta. Njihova snaga se bazira na ulaganju u globalni inžinjering, testiranje i razvoj postrojenja.

1927 - Osnivanje NRF-a:

1927. R. Bloksma stariji osnovao je Nederlandse Radiateuren Fabriek (holandska tvornica radijatora, NRF) u Amsterdamu. Prvobitno je tvornica bila usmjerena samo na popravak radijatora, ali 1930-ih NRF je također pokrenuo vlastiti proizvodni odjel.

1954 - Proširenje i preseljenje:

NRF je 1954. otvorio drugo proizvodno postrojenje u Millu (Holandija) za proizvodnju radijatora koji su bili namijenjeni izvozu. Pored toga, Nizozemske željeznice (NS) dale su nalog za razvoj prvog radijatora velikog kapaciteta za voz.  Iste godine NRF je predstavio prvi hladnjak sa kutijama,  vlastiti izum koji se još uvijek široko koristi u brodarskom sektoru.

1962. godine lokacija u Amsterdamu zatvorila je vrata i Mill je postao sjedište NRF-a. Gotovo odmah, DAF je dao narudžbu za proizvodnju 18.000 radijatora za DAF 55. U to je vrijeme NRF bio i proizvođač OEM-a za radijatore iz serija Volvo 300 i 400.

1980 - Postali međunarodni igrač:

Početkom 1980. godine NRF je otvorio svoju prvu lokaciju u inostranstvu u Valenciennesu (Francuska). U narednim godinama NRF je otvorio nove lokacije širom Evrope. 1989. godine NRF je postao podružnica američke kompanije Modine Manufacturing Company.  Devet godina kasnije, NRF je započeo proizvodnju aluminijskih izmjenjivača toplote.

2010. - NRF postaje dio Banco Products India Ltd .:

U 2010. godini NRF je postao potpuna podružnica Banco Products (I) Ltd. Banco je dobavljač NRF B.V više od 15 godina i upoznat je s njegovim tržištem, proizvodima i upravljanjem.

Zahvaljujući preuzimanju, NRF jača svoju globalnu poziciju novim fabrikama i skladištima.
NRF otvara novi ured i skladište u Altoni (SAD).

2017. - Proslava 90 godina:

NRF slavi 90. godišnjicu. Gospodin F. Toebes, generalni direktor NRF-a, ima jasan pogled na uspjeh i budućnost NRF-a.

‘Ulagali smo u osoblje 90 godina i ovo je još uvijek ključno. Prosječni zaposlenik NRF-a sa nama radi 18 godina. Ovi strastveni zaposlenici svakodnevno osiguravaju da proizvodi NRF zadovoljavaju najviše zahtjeve.

'NRF se fokusira na' posjedovanje nišnih tržišta i dominaciju automobilskim tržišta, dizajniranje najboljih rješenja za hlađenje'.

Nastavljajući ulagati u ljude, proizvodnju i lanac opskrbe, NRF je u stanju zadržati visoku kvalitetu i dodanu vrijednost koju kupci očekuju. NRF može opskrbiti svaki kutak svijeta. Trenutno NRF ostvaruje globalni izvoz u 82 zemlje i fokusira se na povećanje svog  tržišnog udjela u Južnoj Americi i Africi.

NRF WEB STRANICA