MOTUL

Motul je predan samo najboljima, počevši od svojih dobavljača, pa kroz svoje inovacije sve do krajnjih kupaca

MOTUL_Logo-RGB.jpg

Duga i bogata historija Motula započela je prije 168 godina kada je u New Yorku osnovana kompanija Swan & Finch, a 1953. u francuskoj tvornici Bobigny proizvelo se prvo multigradno mazivo u Europi, Motul Century.

Nakon uspjeha prvog polusintetičkog maziva za automobile, Motul Century 2100 godine 1966., Motul je pet godina kasnije potvrdio svoju strast prema inovacijama sa jedinstvenim 100% sintetičkim mazivom – Motul 300V koje postaje legenda, baš kao i 300 pobjeda na utrkama u tom vremenu, a koje simbolizira i sam naziv proizvoda.

Tokom ovih 50 godina, strast i uzbuđenje na stazi poslužili su i kao završni testni poligon za maziva i njihove najstrože zahtjeve. Strast je ono što ljubitelje tehnike spaja s njihovim strojevima, ona ista strast koju Motul ulaže u inovacije.

Genijalnost koja povezuje Motul i zajednicu, bez obzira radi li se tu o profesionalcima ili ne, glavni je ključ postizanja nedostižnog, pomicanja granica ustaljenih kriterija i temelj izgradnje dugotrajne efikasnosti. Motul maziva štite vaš motor tokom cijelog životnog ciklusa u skladu sa preporukama proizvođača i raznim postojećim standardima.

Zbog stalne želje za inovacijama, Motul je predan samo najboljima, počevši od svojih dobavljača, pa kroz svoje inovacije sve do krajnjih kupaca.

Misija kompanije je i stalni razvoj i korišćenje potencijala zaposlenih, realizovanih na društveno odgovoran i ekološki prihvatljiv način. Podržavamo socijalni i ekonomski razvoj, a takođe brinemo o sigurnosti na radu zaposlenih i sigurnosti kupaca, usluga i proizvoda.

Bez obzira trebaju li kupci ulje za svoj motocikl ili automobil, širok asortiman Motul proizvoda uključuje motorna ulja, ulja za mjenjače, kočione tekućine, razne proizvode za održavanje, čišćenje i njegu motocikala i automobila, aditive, a sve to je samo dio ponude vrhunskih Motul proizvoda.

MOTUL WEB STRANICA