VALEO

Valeo je multinacionalni dobavljač automobilskih dijelova sa sjedištem u Francuskoj, koji osigurava rezervne dijelove svjetskim proizvođačima automobila.

Valeo ima jedan od najopsežnijih asortimana na tržištu sa svojih 12 linija proizvoda: setovi kvačila, regleri alternatora, bendiks elektropokretača, dijelovi rasvjetnog i signalnog sistema, metlice brisača, motori brisača, elektronika, prekidači i dr.

Od 1923. godine francuska kompanija Valeo, u ulozi proizvođača visokokvalitetnih auto komponenti, daje značajan doprinos razvoju automobilske industrije.

Valeo je fokusiran na razvoj inovativnih tehnologija, pomoću kojih razvija najsavremenija rješenja za vrlo zahtjevnu automobilsku industriju.

Svi Valeo proizvodi udovoljavaju najvišim standardima kvalitete, zbog toga je ovaj proizvođač često prisutan u prvoj ugradnji najpoznatijih svjetskih proizvođača automobila.

Tome u prilog idu i statistike prema kojima je svaki drugi automobil u Europi i svaki treći u svijetu u prvoj ugradnji opremljen Valeo proizvodom.

Sa svojih 129 tvornica širom svijeta, 70 000 zaposlenih, 65 Centara za istraživanje i razvoj i 9 distributivnih centara, Valeo uspješno servisira svjetsko tržište autodijelova i opreme.

Posljednjih su godina posebno fokusirani na razvoj tehnologija za smanjenje emisije ugljičnog dioksida te se žele čim više proširiti na azijsko tržište, kao tržište koje konstantno bilježi veliki rast. Valeo je zapravo grupa proizvođača, a naziv je nastao osamdesetih godina prošlog stoljeća kako bi se svi objedinili pod jednim imenom. Valeo dolazi od latinskog naziva za 'Dobro sam', što je bio naziv tadašnje talijanske podružnice kompanije.

Danas se kompanija dijeli na četiri grupe – sisteme za ugodnu i sigurnu vožnju, sisteme za povečanje snage, sisteme za temperaturu te sisteme za rasvjetu.

WEB STRANICA